Vacante la mare cu buget… mic!

Incepand cu 1 mai, s-a lansat oficial si noul sezon pe litoralul romanesc, chiar daca o mare parte din hotelurile de la malul marii sunt inca inchise. Totodata a debutat si cel mai popular program turistic social din Romania: Litoralul pentru toti.


Vacante la mare cu buget... mic!

“Litoralul pentru toti” este un program turistic lansat pentru prima oara in anul 2007 care isi propune sa aduca turisti pe litoral chiar si in extra-sezon sau mai bine zis in lunile mai putin populare pentru turismul estival: luna mai, prima jumatate a lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. In schimb, turistii beneficiaza de tarife considerabil mai mici decat cele practicate in sezon de catre hotelieri.

In programul “Litoralul pentru toti 2012” sunt inscrise mai multe hoteluri din Mamaia, Neptun-Olimp, Eforie Nord, Venus si Saturn, hoteluri de la doua pana la cinci stele. Tarifele pentru 6 nopti de cazare prin acest program incep de la 138 de lei de persoana la un hotel de doua stele din Neptun-Olimp si ajung pana la 549 de lei de persoana la un hotel de cinci stele din Saturn.

Intr-un articol anterior v-am promis o recomandare pentru un hotel din Mamaia, proaspat renovat si cu ambitii mari pentru sezonul 2012. Este vorba de fapt despre un complex hotelier, format din doua hoteluri (Mercur si Minerva) si o vila (Maia). Complexul este clasificat la trei stele si a fost renovat complet in extrasezonul 2011-2012 promitand sa revina pe piata turistica romaneasca cu un nou concept, fiind pregatit si destinat in special familiilor cu copii. Ca inca o premiera pentru acest complex este introducerea sistemului all-inclusive.

Mercur Minerva Family Club (fost Hotel Mercur Minerva) participa de asemenea la programul “Litoralul pentru toti”, tariful pentru un sejur de 6 nopti cazare cu mic dejun inclus fiind 379 lei de persoana. Toate camerele complexului sunt renovate si dotate cu TV cu cablu, acces internet WiFi, minibar, aer conditionat, parchet si mobilier nou. Exista mai multe piscine, locuri de joaca pentru copii, plaja privata, restaurant, baruri si terase. Fiind primul sezon in care hotelul isi deschide portile pentru turisti, nu putem sa va dam informatii despre gradul de satisfactie al clientilor insa toate premizele pentru un sejur reusit sunt indeplinite, cel putin teoretic.