Judetul Prahova - un miracol al naturii

Judetul Prahova se afla in regiunea istorica Muntenia din Romania. Este unul dintre cele mai populate orase din Romania, in afara de Bucuresti, capitala tarii. Prahova este cel mai important judedet din Romania din punct de vedere economic, avand o resursa de zacaminte de petrol.


Cel mai mare si cel mai insemnat oras al judetului Pravoha este Ploiestiul. Orasele care inconjoara acest municipiu sunt: Campina, Azuga, Baicoi, Boldesti-Scaieni, Breaza, Busteni, Comarnic, Sinaia, Mizil, Plopeni, Slanic, Urlati si Valenii de Munte.

Acest judet este cunoscut datorita statiunii Valea Prahovei care se afla în partea de nord-vest si pentru zona viticolã Dealul Mare, cu podgoriile de la Tohani si Valea Cãlugãreascã.

Atractii turistice Prahova


1. Partia de ski Cocos

Partia de ski Cocos este una dintre cele mai vizitate partii din  aceasta zona. Are un grad de dificultate mediu, lungimea ei este de 2.250 m si diferenta de nivel de 394 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Cocos are panta de 18%.

2. Partia de ski Clabucet

Partia de si Clabucet este foarte cunoscuta de turisti datorita gradului de dificultate scazut. Lungimea de 800 m si diferenta de nivel de 160 m. Este luminata pe timp de noapte si zapada artificiala. Partia Clabucet sosire are panta de 20%.

Cele doua partii de ski se afla in Predeal iar pentru a le vedea si pentru a te da pe partie mai intai trebuie sa iti rezervi un loc de cazare Predeal.

3. Piatra Craiului

Acest munte masiv alcatuit din mai multe straturi verticale de calcar, care pot avea si grosimea de 1200 m, creasta seamana cu litera L rasturnata. Veti vedea de pe varful acestei pietre o priveliste minunata.

4. Statiunea Slanic

Statiunea Slanic cuprinde Muntele de Sare unic in lume. Este cea mai mare salina din Europa incercuita de peisaje superbe si are conditii bune de cazare, tratament si devertisment variate.

Sunt doua atractii turistice foarte importante si foarte bune pentru organism si nu numai. Pentru ajunge in aceste locuri cel mai bine este sa iti procuri un loc de cazare Valea Prahovei din timp.

5. Castelul Pelisor

Minunatul si maretul castel a fost ridicat intre anii 1899-1903 din dorinta regelui Carol I ca resedinta a principilor mostenitori Ferdinand si Maria. Castelul a fost construit de catre arhitectul ceh Karel Liman facandu-l foarte rafinat si plin de stil, iar pentru a vedea acest minunat castel trebuie sa faci un singur lucru, sa iti rezervi din timp un loc de cazare Sinaia.

6. Sfinxul

Sfinxul se afla la o distanta mica de cabana Babele, cam la 10 minute . Acesta a fost fotografiat pentru prima data, prin anul 1900, dar din fata, si nu din profil, asa cum apare in imaginile “uzuale”. Este unul dintre cele mai frumoase atractii turistice din Busteni, dar pentru a-l vedea trebuie sa iti cauti un loc de cazare Busteni.