Cazarea in regim hotelier - o optiune la indemana oricui

Un nou gen de cazare isi face tot mai mult loc in domeniul hotelier. Cazarea clasica la hotel, motel, vile si cabane, se imbogateste cu o gama foarte variata de locuinte inchiriate in regim hotelier. Oricine detine o locuinta libera dotata corespunzator standardelor hoteliere, poate sa o introduca catre inchiriere in regim hotelier.


O locuinta oferita spre inchiriere aduce proprietarului un beneficiu mai mare decat inchirierea obisnuita catre o persoana fizica, ce va locui singur sau cu familia in apartamentul inchiriat. Locuintele care se preteaza la aceste servicii sunt de obicei in centrul orasului si trebuie sa aiba dotari ce ridica locuinta la standarde de 4 sau 5 stele.


Dotarile imobilelor ce se inchiriaza in regim hotelier

Inbunatatirile aduse apartamentelor sau garsonierelor in regim hotelier sunt:

   - faianta si gresie in baie si bucatarie
   - parchet sau mocheta in camera de zi si dormitoare
   - usa metalica la intrare
   - geamuri termopane
   - cazi sau cabine de dus cu dotari de exceptie
   - bucataria si baia dotata cu echipamente sanitare moderne:
   - aer conditionat
   - telefon
   - interfon
   - cablu TV
   - conexiune internet

Pentru satisfacerea exigentelor clientilor, locuintele sunt mobilate modern si cu gust, facand locuinta atat utila, cat si confortabila. Locuintele oferite turistilor sau oamenilor de afaceri care opteaza pentru inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere in regim hotelier sunt utilate cu:

   - aragaz
   - ustensile pentru gatit
   - cuptor cu microunde
   - tacamuri
   - filtru de cafea
   - frigider
   - masina de spalat haine si vase
   - la cerere, fier si masa de calcat

Curatenia imobilului se face la fiecare 3 zile sau la o perioada fixa stabilita de client, in cazul in care sederea dureaza mai mult de 3 zile.

Tarifele practicate

Pretul de inchiriere a unei garsoniere regim hotelier este mult mai mic decat o camera de hotel cu aceeasi clasificare de4-5 stele, astfel ca, in functie de dotari, zona si de durata pe care clientul doreste sa ocupe garsoniera, preturile difera. Pretul este invers proportional duratei de sedere, preturile fiind cuprinse intre 49 euro/noapte pentru 1-2 nopti, pana la 25 euro/noapte pentru sederi mai lungi de 14 nopti.

Oferte de inchiriere

Pentru ca o locuinta sa aduca profit prin inchirierea in regim hotelier, e necesar sa aiba un grad de ocupare cat mai mare, acesta fiind de minim 70%. Unui proprietar ii este foarte greu sa satisfaca cerintele clientilor si sa promoveze cu succes locuinta pentru a obtine un grad de ocupare suficient de mare cat sa faca din asta o afacere. Astfel, au aparut unele firme ca www.regim-hotelier.com, care au propriile apartamente ce le ofera spre inchiriere, dar si administreaza locuintele altor proprietari ce doresc sa-si ofere locuinta spre inchiriere si a avea un profit cat mai ridicat de pe urma garsonierei sau apartamentului pe care doreste sa il inchirieze.

Firmele care administreaza locuinte pentru inchirierea acestora in regim hotelier, pun la dispozitia proprietarului un serviciu de receptie, care functioneaza asemanator cu un serviciu hotelier 24/7, ce asigura clientilor un contact permanent pentru informatii turistice, ghid, iar la cererea clientului, pot asigura si transport in diferite puncte ale orasului.