Rasnov, un oras vechi

Orasul Rasnov face parte din judetul Brasov, Romania iar numele vechi al orasului este “Komidava”. Minunatul oras se afla in centrul tarii, mai exact in partea superioara a “Taru Barsei”. Acest oras foarte vizitat de turisti este situat la poalele masivului Postavaru si la o scurta distanta de muntii Bucegi si Piatra Craiului.


El figureaza la o altitudine medie, cam 500 de metri si se situeaza la aproximativ 15 kilometri de miniciupiul Brasov, 12 kilometri de Predeal si la 9 kilometri de Poiana Brasov.

Rasnovul este un asezamant stravechi care a imprumutat numele sau castrului construit de cuceritorii romani. Orasul Rasnov este foarte atragator datorita obiectivelor turistice proprii (Cetatea Rasnov, bisericile, Cheile Rasnovului si pesterile: Rasnoavei si Valea Cetatii), dar si prin atractiile turistice din imprejurul lui cum ar fi Poiana Brasov, Paraul Rece sau Pasul Bran.

Atractiile turistice Rasnov


1. Pestera Rasnnoavei

Pestera Rasnoavei are o lungime de 380 de metri si doua intrari, iar ea se situeaza in muntii Postavaru, din orasul Rasnov, jud. Brasov. La aceasta pestera se ajunge pe un traseu marcat ce porneste din Rasnov, pe Valea Carbunari si mai apoi se merge pe marcaj pana la pestera.

Pestera poate fi vizitata si fara ghid in caz ca stiti cateva lucruri despre speologie si alpinism.

2. Muzeul Cetatii Rasnov

Muzeul Cetatii Rasnov s-a dechis in anul 2011 si nu va avea obiecte prezentate in vitrine si etichetate. Muzeul valorizeaza piese din trecutul acestei asezari si arata pe scurt franturi din intreaga istorie a locului din viata oamenilor care si-au facut veacul aici sau a personalitatiilor care au influentat viata locurilor, dar si mestesuguri si cateva obiceiuri din aceea zona.

Aceste expozitii mai cuprind si fotocopii de documente, arme, unelte, stampe si obiecte de epoca.

3. Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei se situeaza la aproximativ 3 kilometri de soseaua Predeal-Rasnov. Este cel mai vizitat si cel mai cunoscut loc de catre turisti datorita sporturilor extreme care se practica in aceasta zona si unul dintre ele este bungee-jumping.

Pentru a ajunge la Cheile Rasnoavei vei merge cu masina pe DN1 pana la intrarea in Predeal.

4. Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Ridicarea ei s-a desfasurat intre secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii Rasnov. Aceasta cetate a fost ridicata cu scopul de a apara atacurile tatarilor.

Cetatea Rasnov a fost construita pe o stanca calcaroasa inalta de 150 de metri si pastreaza o mare parte din tunurile se datoreaza diferitelor etape medievale ale acestei cetati. Cetatea a primit in anul 1600 oamenii lui Mihai Viteazu dupa ce a pierdut lupta de la Miraslau.