Bucura-te in liniste de briza Marii Negre!

A fost fondata in anul 1972 ca si statiune balneara si se afla in sudul Romaniei, in apropiere de Mangalia. De obicei este mai cald decat in restul statiunilor de pe litoralul romanesc. Se numeste Saturn si este recomandata celor care doresc sa profite din plin de factorii naturali de cura si de mai multa liniste.


Daca in articolele anterioare, dedicate sezonului litoral anterior, v-am prezentat cateva hoteluri din Mamaia, am hotarat ca este momentul sa schimbam un pic “registrul” si sa alegem si o statiune mai linistita, ferita in general de agitatia si aglomeratia specifica statiunii din vecinatatea Constantei. Am mers mult spre sudul litoralului si am poposit tot intr-un loc aflat in imediata vecinatate a unui alt oras, de data aceasta Mangalia. La aceasta s-ar reduce insa asemanarile dintre cele doua statiuni, Saturn fiind de departe mai linistita si mai “spartana” decat Mamaia.

Dar pe langa liniste si relaxare, Saturn se bucura in primul rand de existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica utilizat in tratarea diverselor afectiuni ginecologice sau ale aparatului locomotor. Exista in acest sens doua baze de tratament situate in hotelurile Hora si Balada. Aici, cu ajutorul factorilor naturali de cura se trateaza cu succes, inca din 1972, numeroase afectiuni reumatismale, ortopedice, anemii, boli ale aparatului respirator, si altele.

Pe langa recomandarile medicale, Hotel Balada Saturn ofera turistilor cazati aici si acces la Aqua Park Balada si alte facilitati cum ar fi sala de fitness, restaurant si bar. Recent renovat, hotelul surprinde prin finisaje moderne si dotari de bun gust. Toate camerele sunt echipate cu TV, telefon, minibar, uscator de par sau aer conditionat.

Tarifele de cazare la Hotel Balada Saturn incep de la 138 de lei camera dubla pe noapte, cu mic dejun inclus, in luna iunie, si ajung pana la 288 de lei pe camera in varf de sezon (16 iulie – 20 august). Hotelul se bucura in general de aprecieri pozitive din partea turistilor, existand insa si pareri conform carora la unele aspecte nu se ridica la nivelul cele trei stele la care este clasificat.