Atractii turistice din Moldova

Moldova este aceea bucata de pamant din nord-estul Romaniei moderne ce cuprinde si teritoriul rãmas din Principatul Moldovei. Suprafata totala a regiunii Moldovei este de 35,806 km2 iar populatia totala a zonei este de 4,284,062 de locuitori domiciliati în judetele regiunii.


Moldova  se invecineaza la nord cu  Bucovina si Basarabia, la est cu Basarabia, la vest cu Transilvania si Bucovina iar la sud cu Dobrogea si Muntenia. In ziua de astazi zona Moldovei este alcatuita din orasele: Iasi, Vaslui, Galati, Botosani, Suceava, Vrancea, Bacau si Neamt.

Moldova este o destinatie ce merita vizitata cu orice pret datorita peisajului si atractiilor turistice ce o inconjoara. Oamenii din zona ofera turistilor locuri de cazare pensiuni pentru ca ei, sa aibe timp sa poata vedea intreaga Moldova, fara nici o problema.

Atractii turistice Moldova


1. Casa Memoriala Vasile Pogor

Casa Memoriala Vasile Pogor mai este numita si Casa cu ferestre luminate. A fost una dintre primele case din Iasi care avea iluminare eletrica. Aceasta cladire a fost ridicata in 1850 de boierul Vasile Pogor, fiind de trei ori primarul Iasului.

2. Manastirea Galata

Se spune ca Manastirea Galata este Mama bisericilor moldovenesti fiind ctitorita intre 1579-1584 de domnitorul Petre Schiopul. S-a vehiculat de multe ori ca numele dat bisericii vine de la numele cartierului Galata din Constantinopol (azi Istanbul).

Aceste doua atractii turistice apartin orasului Iasi iar daca doresti sa-l vizitezi in lung si-n lat rezerva-ti din timp locurile de cazare Iasi pentru a sta linistit in aceasta perioada.

3. Ruinele Palatului Domnesc

Celebrele Ruine ale Palatului Domnesc sunt doar la cativa metri de Biserica Sfantul Dumitru. In acest loc, Petru Musat I a ridicat pe partea vestica a asezarii o casa domneasca si un turn.

4. Muzeul de istorie

Muzeul de istorie se afla intr-o intr-o cladire de pe strada Stefan cel Mare nr. 33, construita in stil neoclasic, la inceputul secolului al XX-lea de catre J. Bochner. Cladirea unde se tin expozitiile are doua niveluri (parter si etaj) unde incaperile sunt aranjate sistematic.

Cele doua atractii turistice prezentate mai sus apartin orasului Suceava, dar pentru a le vedea pe toate trebuie sa cauti locuri de cazare Suceava.

5. Muzeul de arta neolitica Cucuteni

Muzeul de arta neolitica Cucuteni este singurul din Europa care prezinta intregii lumi arta neolitica. A fost deschis in luna iunie a anului 2005 si are cea mai variata si bogata colectie Precucuteni-Cucuteni.

6. Catedrala Sinagoga

Catedrala Sinagoga este o constructie din lemn ridicata in anul 1766, ea fiind reparata de mai multe ori pana in anul 1928. Catedrala este alcatuita din doua parti diferite. Partea care se afla sub nivelul solului este o constructie facuta de zidarie, iar cea de deasupra este ridicata din grinzi groase de lemn.

Sunt unele dintre cele mai vizitate si mai frumoase atractii turistice din orasul Piatra Neamt. Piatra Neamt este un oras ce merita vizitat din toate punctele de vedere. Are tot ce vrei, iar pentru ai face o vizita cauta din timp locul de cazare Piatra Neamt potrivit stilului tau.