Maramures - un judet ce merita vizitat

Judetul Maramures este aceea regiune care se afla în zona Transilvania din România. Judetul Maramures a fost constituit dupa Marea Unire din 1918 si are o populatie de  511.946 de locuitori. Este compus din urmatoarele orase: Baia Mare, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Borsa, Viseu de Sus, Baia Sprie, Târgu Lãpus, Seini, Cavnic, Ulmeni, Maramures, Sãlistea de Sus, Dragomiresti, Tomcuta Mare, Tãusii-Mãgherãu?.


Zona Maramuresului este invaluita in partea sudica de lantul muntilor vulcanici Oas Gutai Tibles, in partea de est se afla lantul muntilor Rodnei, in partea de nord-vest sunt muntii Maramuresului iar in partea de nord se afla Despresiunea Maramuresului, situata pe cursul superior al vãii Tisei.

Maramuresul ne arata cele mai frumoase peisaje din Romania. Are tot ce-ti trebuie, de la campii pana la munti, de la lacuri pana la rauri. Merita vizitata cu orice pret si cu siguranta vei cauta un loc de cazare Maramures potrivit pentru tine si familia ta.

Atractii turistice Maramures


1. Biserica de lemn

Superba biserica de lemn are un plan dreptunghiular, acoperisul cu cele doua seturi de stresini acoperind portalul, pronaosul si naosul. Interiorul bisericii a fost pictat in anul 1775 de un artist necunoscut. Este singura biserica frumoasa din Borsa.

2.Partia de ski Poiana Stiol

Partia de ski Poiana Stiol este foarte frumoasa si are un nivel mediu de dificultate, o lungime de 1.600 m si diferenta de nivel de 70 m. Partia nu are zapada artificiala si nici de iluminare nocturna. Un loc de joaca si de antrenament placut din toate punctele de vedere.

Sunt unele dintre cele mai importante atractii turistice din Borsa, iar pentru a le vedea trebuie sa faci tot posibilul ca sa rezervi locurile de cazare Borsa din timp.

3. Logolda

Atractia turistica Logolda este o ruina veche a unei topitorii de aur inca din secolul al XIX-lea. Se spune ca aici se obtineau cele mai mari randamente, iar cheltuielile de valorificare a materilor fiind cu 50 la suta mai mici.

4. Stalpul Tatarilor

Stalpul Tatarilor este un obelisc de piatra inalt de peste 7 m. Ridicarea lui a inceput in urma invaziei tatarilor din 1717, in amintirea opozitiei vitejesti a locuitorilor care a oprit inaintarea tatara respingandu-i pe pagani.

Cele doua atractii prezentate mai sus apartin orasului Cavnic iar daca vrei sa le vezi trebuie sa iti cauti locuri de cazare Cavnic.

5. Catedrala Sf. Treime

In anul 1990, dupa scoaterea de sub dictatura comunista, Sfantul Sinod al B.O.R. la data de 12 februarie 1990 a hotarat reactivarea Episcopiei Maramuresului care sa cuprinda judetele Maramures si Satu Mare.

6. Muzeul de Arta

Marele Muzeu de Arta din Baia Mare este unicul din tara noastra, deoarece aici sunt expuse lucrari realizate de artisti care au lucrat efectiv in Colonia de la Baia Mare din 1896 pana astazi.

Daca v-ati luat concediu pentru a vizita orasul Baia mare si pentru a vedea cele mai importante atractii turistice cel mai recomandat este sa va rezervati locurile de cazare Baia Mare. Veti petrece un concediu de neuitat.