Paradisul din Bora Bora

Insulele Bora Bora este, probabil, una din cele mai frumoase si romantice destinatii turistice din lume. Legendele, misterele şi romantismul asociate cu cuvintele “Bora Bora”, aduc o prezenţă aproape mistică a insulei. Insula este cu adevarat una dintre cele mai romantice din lume, deoarece multe cupluri aleg sa isi petreaca luna de miere aici. Insula este situata aproximativ la 230 km nord-vest de Papeete si este inconjurat de o bariera de recif si de o laguna.Bora Bora este o insula vulcanica, are o lă?ime de 4 km si o lungime de 6,5 km. În centrul insulei se află rămăşiţele vulcanului stins, în creştere cu două vârfuri, Muntele Pahia şi Muntele Otemanu îmbrăcate într-o bogată vegetatie tropicală.

Este renumita pentru statiunile de lux, insa are o mica problema, fiind dotata cu un aeroport destul de mic, care este situate pe Motu Mete in nord. Productia insulei este limitată la ceea ce se poate obţine din mare şi de la copacii de nucă de cocos care se afla din belşug. Conform unui recensământ efectuat în 2008, populaţia permanentă din Bora Bora este de 8880.

Un lucru remarcabil de stiut cu privire la istoria Insulelor Bora Bora este că, după bombardamentele de la Pearl Harbor, Statele Unite ale Americii au ales Bora Bora ca o bază de aprovizionare a armatei din Pacificul de Sud şi un depozit de ulei unde au fost construite o protectie defensiva, o baza de avione, un aerodrom.

Daca alegeti o destinatie ca Bora Bora este bine de stiut ca pe insula gasiti o paleta variata de cazare disponibila, de la case de oaspeţi la hoteluri şi staţiuni. Cele mai multe dintre hotelurile din Bora Bora se află pe insula principala, dar cele mai multe statiuni din Bora Bora sunt situate pe insulele numite Motu şi aceste insule sunt toate in jurul insulei principale pe recif.